|
|

|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany:
Pon 15:53, 01 Maj 2006 |
|
Mam jużpierwsze fotki mojego nowego nabytku czyli Scani 164 L Top Class 580 CV . Narazie prace się dopiero nad nim zaczynają, ale zamieszczam pare fotek z ich przebiegu. Może kogoś zainteresują. Oto one:
[link widoczny dla zalogowanych]
Mile widziane wasze opinie. Pozdrawiam Mati20 |
|
|
|
 |
|
 |
maciek380
Admin

Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Pon 22:33, 01 Maj 2006 |
|
ładny silniczek Mati super narazie wyglada zobaczymy jak dalej ci pojdzie  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Wto 0:15, 02 Maj 2006 |
|
Oto zdjęcia z kolejnego dnia prac nad nową Scanią. Mam nadzieje że przypadnie wam do gustu
I co powiecie? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Wto 8:11, 02 Maj 2006 |
|
Ładnie, ale zdjęcia są ciemane, zrób je na dworze z kąd masz taki ładny chrom? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Śro 0:07, 03 Maj 2006 |
|
Jeśli chodzi ci o chrom na felgach to jest oryginalny, taki kolor mają felgi w tym modelu. Jeśli chodzi Ci jednak o ten kolorek co jest np. na zbiorniku na tyle ramy to jest to farba Model Master o numerze katalogowym 1546 Silver. Już niedługo nowe fotki z budowy. Postaram się zrobić je w dziennym świetle. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Śro 9:23, 03 Maj 2006 |
|
ja mam tylko dla ciebie przestroge uwazaj jak bedziesz sklejal przednie nadkola!! bo je trzeba cos tma troche spilowac cyz cos zbey ladnie potem rowno kabina siadla! bo mi w moje Topl Class krzywo siedzi |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Śro 9:53, 03 Maj 2006 |
|
Pro po nadkoli to mam ten samo problem w mojej Scani R500. Jest to jednak spowodowane kablami jakie zamontowałem do oświetlenia. Dziekuję za rade, postaram się coś z tym zrobić. Narazie robie dwa dni przerwy w sklejaniu ze wzgledu na maturę.  |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Śro 14:40, 03 Maj 2006 |
|
Powodzenia na maturze  |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Śro 16:51, 03 Maj 2006 |
|
Nie dziękuję wiadomo z jakich powodów.  |
|
|
|
 |
maciek380
Admin

Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Śro 22:29, 03 Maj 2006 |
|
ładnie Mati idzie ci to ta rka sie super swieci a silniczek piękny  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Nie 15:36, 07 Maj 2006 |
|
No musze przyznać że model zapowiada się bardzo obiecująco Fotki są trochę ciemne ale widze że dbasz bardzo o szczegóły co dobrze rokuje na przyszłość, kolorystyka również ciekawa, tak więc nota ode mnie za ten etap prac wysoka
PS
A przednie nadkola w tej Scanii są chyba wporządku tylko nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tam jest chyba błąd w instrukcji. Po prostu lewy błotnik trzeba wkleić w miejsce prawego, ale może się mylę bo dawno sklejałem ten model... I jeszcze jedna wpadka w kabinie ta górna półka do podszlifowania. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Nie 22:59, 07 Maj 2006 |
|
Z tymi nadkolami to prawda. Spotkałem się też z tym w Scani R500 V8. Trzeba samemu sprawdzić jak to tam ma być. Co do tej półki to trzeba ją troszkę spiłować po bokach i wtedy idealnie pasuje. Już nie długo kolejne fotki z budowy mojej Scani 164 L . W drodze jest także naczepa Curtainside Trailer oraz Daf 95 XF Super Space Cab 2004 którego będzie składał mój brat. Zobaczymy jak mu pójdzie.  |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Czw 17:33, 18 Maj 2006 |
|
z niecierpliwoscia czekamy na fotki i powodzenia pzdr |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Czw 18:05, 18 Maj 2006 |
|
BoNiEkOq3k Topline napisał: |
z niecierpliwoscia czekamy na fotki i powodzenia pzdr |
Ten model został już ukończony. Jego fotki zmieściłem w temacie Galeria Modeli.Oto link: http://www.scaniafan.fora.pl/viewtopic.php?t=179 Serdecznie zapraszam i czekam na opinie. Pozdrawiam Mati20 |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany:
Pią 13:11, 19 Maj 2006 |
|
No super super ale nie spiesz się tak bo ci braknie peniędzy na następne modele, w 18 dni cały model  |
|
|
|
 |
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo