FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu  Forum Scania Fansite! Strona Główna » Relacja z Budowy

Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Pon 15:53, 01 Maj 2006 Back to top

Mam jużpierwsze fotki mojego nowego nabytku czyli Scani 164 L Top Class 580 CV . Narazie prace się dopiero nad nim zaczynają, ale zamieszczam pare fotek z ich przebiegu. Może kogoś zainteresują. Oto one:
[link widoczny dla zalogowanych]
Mile widziane wasze opinie. Pozdrawiam Mati20
maciek380
Admin
Admin

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 22:33, 01 Maj 2006 Back to top

ładny silniczek Mati super narazie wyglada zobaczymy jak dalej ci pojdzie Smile

Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Gość

PostWysłany: Wto 0:15, 02 Maj 2006 Back to top

Oto zdjęcia z kolejnego dnia prac nad nową Scanią. Mam nadzieje że przypadnie wam do gustu Smile

I co powiecie?Question
Gość

PostWysłany: Wto 8:11, 02 Maj 2006 Back to top

Ładnie, ale zdjęcia są ciemane, zrób je na dworze Smile z kąd masz taki ładny chrom?
Gość

PostWysłany: Śro 0:07, 03 Maj 2006 Back to top

Jeśli chodzi ci o chrom na felgach to jest oryginalny, taki kolor mają felgi w tym modelu. Jeśli chodzi Ci jednak o ten kolorek co jest np. na zbiorniku na tyle ramy to jest to farba Model Master o numerze katalogowym 1546 Silver. Już niedługo nowe fotki z budowy. Postaram się zrobić je w dziennym świetle.
Gość

PostWysłany: Śro 9:23, 03 Maj 2006 Back to top

ja mam tylko dla ciebie przestroge uwazaj jak bedziesz sklejal przednie nadkola!! bo je trzeba cos tma troche spilowac cyz cos zbey ladnie potem rowno kabina siadla! bo mi w moje Topl Class krzywo siedzi
Gość

PostWysłany: Śro 9:53, 03 Maj 2006 Back to top

Pro po nadkoli to mam ten samo problem w mojej Scani R500. Jest to jednak spowodowane kablami jakie zamontowałem do oświetlenia. Dziekuję za rade, postaram się coś z tym zrobić. Narazie robie dwa dni przerwy w sklejaniu ze wzgledu na maturę. Smile
Gość

PostWysłany: Śro 14:40, 03 Maj 2006 Back to top

Powodzenia na maturze Smile
Gość

PostWysłany: Śro 16:51, 03 Maj 2006 Back to top

Nie dziękuję wiadomo z jakich powodów. Smile
maciek380
Admin
Admin

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:29, 03 Maj 2006 Back to top

ładnie Mati idzie ci to Smile ta rka sie super swieci Very Happy a silniczek piękny Smile

Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Gość

PostWysłany: Nie 15:36, 07 Maj 2006 Back to top

No musze przyznać że model zapowiada się bardzo obiecująco Very Happy Fotki są trochę ciemne ale widze że dbasz bardzo o szczegóły co dobrze rokuje na przyszłość, kolorystyka również ciekawa, tak więc nota ode mnie za ten etap prac wysoka Very Happy

PS
A przednie nadkola w tej Scanii są chyba wporządku tylko nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tam jest chyba błąd w instrukcji. Po prostu lewy błotnik trzeba wkleić w miejsce prawego, ale może się mylę bo dawno sklejałem ten model... I jeszcze jedna wpadka w kabinie ta górna półka do podszlifowania.
Gość

PostWysłany: Nie 22:59, 07 Maj 2006 Back to top

Z tymi nadkolami to prawda. Spotkałem się też z tym w Scani R500 V8. Trzeba samemu sprawdzić jak to tam ma być. Co do tej półki to trzeba ją troszkę spiłować po bokach i wtedy idealnie pasuje. Już nie długo kolejne fotki z budowy mojej Scani 164 L . W drodze jest także naczepa Curtainside Trailer oraz Daf 95 XF Super Space Cab 2004 którego będzie składał mój brat. Zobaczymy jak mu pójdzie. Smile
Gość

PostWysłany: Czw 17:33, 18 Maj 2006 Back to top

z niecierpliwoscia czekamy na fotki i powodzenia pzdr
Gość

PostWysłany: Czw 18:05, 18 Maj 2006 Back to top

BoNiEkOq3k Topline napisał:
z niecierpliwoscia czekamy na fotki i powodzenia pzdr

Ten model został już ukończony. Jego fotki zmieściłem w temacie Galeria Modeli.Oto link: http://www.scaniafan.fora.pl/viewtopic.php?t=179 Serdecznie zapraszam i czekam na opinie. Pozdrawiam Mati20
Gość

PostWysłany: Pią 13:11, 19 Maj 2006 Back to top

No super super ale nie spiesz się tak bo ci braknie peniędzy na następne modele, w 18 dni cały model Rolling Eyes
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach